Zestawy

Rolki premium

FUTOMAKI

Grube rolki, składające się z kilku składników. Po zwinięciu w glony nori rolka krojona jest na krążki około 1,5 cm, co pozwala zachować komfort przy konsumpcji. Jeden z najpopularniejszych rodzajów sushi.

Porcja wynosi 6 sztuk.

fot_www.piotrszalanski.pl_SUSHIRO_016

Uramaki

Maki odwrócone, po angielsku nazywane ISO – in side out. W tym rodzaju sushi, składniki zawinięte w arkusz z glonów nori otacza ryż. Zewnętrzna warstwa ryżu często posypane jest sezamem, przyprawami, bądź owinięta kawałkiem ryby lub warzyw.

Porcja wynosi 8 sztuk.

fot_www.piotrszalanski.pl_SUSHIRO_018

Hosomaki

Cienkie rolki z niewielką ilością ryżu, przeważnie z jednym składnikiem. Sushi to po zwinięciu jest krojone najczęściej na osiem kawałków. Nazwy różnorodnych hosomaków pochodzą najczęściej od japońskich nazw składników, użytych jako gu (wypełniacz).

Porcja wynosi 8 sztuk.

fot_www.piotrszalanski.pl_SUSHIRO_003

Nigiri

Ręcznie formowane bloczki ryżu przykryte kawałkiem ryb, owoców morza bądź warzyw. Często nigiri owinięte jest cienkim paseczkiem nori, aby nie brudzić sobie rąk podczas jedzenia palcami. Składniki do ułożenia na nigiri nazywają się tane bądź neta, co oznacza „pokrycie”.

Porcja wynosi 2 sztuki.

fot_www.piotrszalanski.pl_SUSHIRO_007

Sashimi

Gunkan Maki

Łódeczka z ryżu owinięta w nori/ogórek wypewniona rozmaitymi składnikami. Porcja wynosi 2 sztuki

Porcja wynosi 2 szt.

Przystawki

Zupy

Deser

Banan w tempurze w panierce kokosowej polany sosem unagi / Banana in coconut tempura with unagi sause

12 zł

Dodatki

Napoje